Kindervakanties

 

Al sinds 1966 organiseert vzw Akindo vakanties voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen.
Vakantie is tenslotte een recht voor iedereen!!

Zomervakantie 2017

In juli en augustus organiseren wij een reeks vakanties van telkens zeven dagen voor een 40-tal kinderen per periode. De kinderen spelen elke dag met leeftijdsgenoten en nemen deel aan gezamenlijke activiteiten zoals uitstapjes naar de speeltuin of het zwembad. De begeleiding gebeurt door een groep van enthousiaste jongeren die minstens 16 jaar zijn en een officiële animatorcursus volgden.

Gedurende de vakanties kunnen wij rekenen op een team van vrijwilligers wat betreft het bereiden van de maaltijden, alsook het onderhoud van het vakantiehuis en het Akindodomein.

Deze kindervakanties zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar (geboren tussen 2005 en 2013).

GROTE VAKANTIE 2017

 

Kinderen:

PERIODE 1 : van 3/07/17 tot 10/07/17 7 overnachtingen

PERIODE 2 : van 10/07/17 tot 17/07/17 7 overnachtingen

PERIODE 3 : van 17/07/17 tot 24/07/17 7 overnachtingen

PERIODE 6 : van 3/08/17 tot 10/08/17 7 overnachtingen

PERIODE 7 : van 10/08/17 tot 17/08/17 7 overnachtingen

PERIODE 8 : van 17/08/17 tot 24/08/17 7 overnachtingen

Deze periodes zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar (geboren tussen 2005 en 2013).

 

 

Gelieve zo snel mogelijk in te schrijven via de website van akindo of een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Hoe inschrijven?

Er kan enkel ingeschreven worden via een begeleidende dienst of voorziening. De dienst die kinderen/jongeren inschrijft, is tevens verantwoordelijk voor de betaling.

Stuur een email naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met daarin:

- De naam, voornaam, geboortedatum, geslacht en het domicilieadres van het kind

- Het adres en de contactpersoon van de verwijzende instantie

- De periode van het kamp waarvoor u het kind wenst in te schrijven

 

Wanneer inschrijven?

 

Voor kindervakanties in de zomer (2017) kan u vanaf dinsdag 7 maart 2017 om 9 uur via post of e-mail via het inschrijvingsformulier.

 

Wat gebeurt er na de inschrijving?

Vóór 15 april ontvangt u al dan niet de bevestiging van de deelname aan het kamp. Indien het kamp volzet is, komen de deelnemers op de reservelijst staan.

Na de bevestiging sturen wij u de inventarislijst, de aanmeldingsfiche en de factuur. Wij vragen u de factuur te betalen vóór 1 juni 2017. Na de betaling is uw inschrijving definitief. De ingevulde medische fiche kan u sturen naar Akindo of meebrengen bij het begin van het kamp.

 

 

BELANGRIJK:

- Een deelnemer vervangen door een andere uit dezelfde provincie kan probleemloos gebeuren, mits tijdige verwittiging.

- Een deelnemer annuleren kan tot 2 weken voor de vakantieperiode met terugbetaling van de inschrijvingskosten. Na deze datum kunnen geen terugbetalingen meer gebeuren tenzij met geldig doktersbriefje.

We zien ons genoodzaakt om deze wijzigingen strikt toe te passen gezien de lange wachtlijst en de vele afmeldingen van kinderen op het laatste moment. Wij vragen hiervoor begrip.

 

KLEDING:

- wij vragen met aandrang om de kleding van de kinderen te tekenen met hun achternaam en initialen van de voornaam.

- wij zijn niet verantwoordelijk voor verloren kleding.

- handdoeken, washandjes en sokken zijn beschikbaar in Akindo en hoeven niet meegebracht worden.


FOTO’S

Elke vakantie worden er foto’s gemaakt van de kinderen, jongeren en gezinnen. Laat ons weten of deze gebruikt mogen worden voor de website of voor publicatie.


WEETJES

- Akindo organiseert geen vervoer voor de vakantiegasten. Deelnemers kunnen wel afgehaald worden aan het station. Bij vervoersproblemen, proberen we samen naar een oplossing te zoeken (carpoolen met andere kinderen/animatoren uit dezelfde regio), tussenkomst vervoer,…Geef op tijd een seintje.

- Er zijn geen uitzonderingen mogelijk op de leeftijdsgrens bij de kinderen en jongeren. Indien een kind/jongere een andere mentale leeftijd heeft laat u ons dat weten, zo kunnen we daarmee rekening houden bij het indelen van de groepen.

- Een kind of jongere kan maar eenmaal deelnemen aan een kamp tijdens de zomer.

- Indien er deelnemers zijn die in alle eerlijkheid de kampprijs niet kunnen betalen, kunnen jullie contact opnemen met Akindo. Samen zoeken we naar een oplossing voor dergelijk problemen.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan kan u elke werkdag tussen 9 en 12u terecht op ons correspondentieadres:


Akindo vzw

Werkplaatsen 65, 3920 Lommel

011/54.48.87

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.