Vakanties 2019

VANAF HEDEN GEBEUREN ALLE INSCHRIJVINGEN DIGITAAL VIA DEZE LINK: http://inschrijven.akindo.be/

 

Nog even aftellen en het is weer vakantie!

Zorgeloos spelen en genieten tijdens vakanties is een bezigheid die we niet ernstig genoeg kunnen nemen. Het laadt de batterijtjes weer op, het doet kinderen en jongeren groeien en het biedt kansen om spelenderwijs jezelf, je medemaatje en het leven te ontdekken.

Samen met 250 enthousiaste vrijwilligers organiseert Akindo al meer dan 50 jaar kwaliteitsvolle en laagdrempelige vakanties voor kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare situaties.

 

Akindo is gestart met een online inschrijvingssysteem om het op termijn voor iedereen overzichtelijker en efficiënter te maken. Schriftelijke inschrijvingen per mail of per brief worden dan ook niet meer aanvaard.

 

Enkele belangrijke veranderingen:

- Er wordt een opsplitsing gemaakt van kinder-, tiener-, en puberkampen zodat de overgang tussen kinder- en puberkampen niet al te groot is.

- Ipv 2 gezinsvakanties, zal er nu ook een tiener- en puberkamp plaatsvinden doorheen het jaar! Dit omwille van de grote vraag van jongeren om ook tijdens het jaar op akindo kamp te komen.

- Tussen elk zomerkamp, zit telkens 1 dag om de grote drukte voor poetsers, kinderen, vrijwilligers en verwijzers te vermijden. Moesten er vervoersproblemen plaatsvinden langs jullie kant, mag u steeds contact met ons opnemen.

- Een puberkamp tijdens de zomervakantie zal 5 dagen duren, een kinderkamp 6 dagen en een tienerkamp 7 dagen! Let dus goed op als u de dagen inplant.

We hopen in samenwerking met jullie de kinderen en jongeren een onvergetelijke vakantie te bezorgen!


DE VAKANTIEPERIODE 2019 IS ALS VOLGT GEPLAND

KROKUSVAKANTIE 2019 : Puberkamp

Wanneer? 2 maart tot en met 6 maart 2019 (hoofdmoni's Yolan en Anne-Marie)

Voor wie? Pubers van 14 - 16 jaar (geboren tussen 2003 en 2005)

Prijs? €52 per puber, alles inbegrepen

Inschrijven: via de website vanaf 9 januari 2019 om 9 uur


GROTE VAKANTIE 2019: Kinderkampen

Wanneer?

PERIODE 1 : van 2/07/19 tem 8/07/19 (Hoofdmoni's Lien en Hannelore)

PERIODE 2 : van 9/07/19 tem 15/07/19 (Hoofdmoni's Liesbeth en Marlien)

PERIODE 7 : van 14/08/19 tem 20/08/19 (Hoofdmoni's Annelien en Anne-Marie)

PERIODE 8 : van 21/08/19 tem 27/08/19 (Hoofdmoni's Tine en Sofie)

Voor wie?

Kinderen van 4 tot 10 jaar (geboren tussen 2009 en 2015).

Prijs? € 78 per kind, alles inbegrepen

Inschrijven: inschrijven kan vanaf 24 januari 2019 indien u aanwezig bent op onze infodag (meer info volgt) of via de website vanaf maandag 28 januari 2019 om 9u.


GROTE VAKANTIE 2019: Tienerkampen

Wanneer?

PERIODE 3 : van 16/07/19 tem 23/07/19 (Hoofdmoni's Jelle en Lieze)

PERIODE 6 : van 6/08/19 tem 13/08/19 (Hoofdmoni's Sarah, Jeffrey en Marte)

Voor wie?

Tieners van 11 tot 13 jaar (geboren tussen 2006 en 2008)

Prijs? € 91 per tiener, alles inbegrepen

Inschrijven: inschrijven kan op 24 januari 2019 indien u aanwezig bent op onze infodag (meer info volgt) of via de website vanaf maandag 28 januari 2019 om 9u.

OPGELET: er geldt op onze tienerkampen een algemeen rook- en gsmverbod

GROTE VAKANTIE 2019: Puberkampen

Wanneer?

PERIODE 4 : van 24/07/19 tem 29/07/19 (Hoofdmoni's Vicky en Ilse)

PERIODE 5 : van 31/07/19 tem 5/08/19 (Hoofdmoni's Yolan en Laura)

Voor wie?

Jongeren van 14 tot 16 jaar (geboren tussen 2003 en 2005)

Prijs? € 65 per jongere, alles inbegrepen

Inschrijven: inschrijven kan vanaf 24 januari 2019 indien u aanwezig bent op onze infodag (meer info volgt) of via de website vanaf maandag 28 januari 2019 om 9u.

In de prijs zijn alle kampkosten, uitstappen, verzekeringen,…inbegrepen met uitzondering van eventuele medische kosten alsook materiële schade aan bezittingen van de vakantiegasten en het Vakantiehuis Akindo vzw.

 

HOE INSCHRIJVEN?

Kinderen, jongeren en gezinnen kunnen enkel ingeschreven worden via een begeleidende dienst of voorziening (= de verwijzers). De dienst die kinderen/jongeren inschrijft, is verantwoordelijk voor de betaling.

Verwijzers kunnen inschrijven op de infodag op 24 januari 2019 (meer info volgt) of via het online inschrijvingssysteem op de website www.akindo.be vanaf 28 januari 2019 om 9u.

U ontvangt al dan niet een bevestiging van de deelname aan het kamp:

- Voor de kampen doorheen het jaar binnen 14 dagen na inschrijving

- Voor de zomerkampen binnen 1 maand na inschrijving

Indien het kamp volzet is, komen de deelnemers op de wachtlijst staan.

Na de bevestiging kan u de factuur raadplegen via uw profiel op onze website. Gelieve de betaling binnen de vooropgestelde termijn in orde te brengen.

Gelieve na de bevestiging ook via uw profiel de medische fiche van ieder kind in te vullen of de reeds ingevulde fiches te updaten.

 

WIJZIGINGEN/ANNULATIE

1. Een deelnemer vervangen door een andere deelnemer uit dezelfde provincie kan zonder problemen, mits u ons verwittigt. Het is erg belangrijk om bij elke vervanging ons te verwittigen via een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . We zorgen dat deze nieuwe deelnemer al dan niet binnen twee weken bevestigd wordt.

2. Een deelnemer annuleren kan tot 2 weken voor de vakantieperiode met terugbetaling van de inschrijvingskosten. Na deze datum kunnen geen terugbetalingen meer gebeuren tenzij met geldig doktersbriefje.

We zien ons genoodzaakt om deze maatregelingen strikt toe te passen gezien de lange wachtlijst en de afmeldingen van kinderen op het laatste moment. Wij vragen hiervoor begrip.


BELANGRIJK!

- Er kunnen maximum 4 kinderen van elke leefgroep/dienst ingeschreven worden per kamp. Voor de kampen doorheen het jaar en voor de puberkampen in de zomer, ligt dit maximum op 3 kinderen. Zo geven we iedereen de kans om in te schrijven en ontstaat er geen leefgroep binnen een kampperiode.

- Akindo biedt groepsvakanties aan waardoor 1 op 1 begeleiding niet mogelijk is. Hiernaast zijn onze animatoren vrijwilligers en geen professionele hulpverleners. We vertrouwen er dan ook op dat jullie de juiste kinderen en jongeren naar onze kampen sturen.

- Akindo organiseert geen vervoer voor de vakantiegasten. Deelnemers kunnen wel afgehaald worden aan het station. Bij vervoersproblemen, proberen we samen naar een oplossing te zoeken (carpoolen met andere kinderen/animatoren uit dezelfde regio), tussenkomst vervoer,…Geef op tijd een seintje.

- Er zijn geen uitzonderingen mogelijk op de leeftijdsgrens bij de kinderen en jongeren. Indien een kind/jongere een andere mentale leeftijd heeft laat u ons dat weten, zo kunnen we daarmee rekening houden bij het indelen van de groepen.

- Een kind of jongere kan maar eenmaal deelnemen aan een kamp tijdens de zomer.

- Indien er deelnemers zijn die in alle eerlijkheid de kampprijs niet kunnen betalen, kunnen jullie contact opnemen met Akindo. Samen zoeken we naar een oplossing voor dergelijk problemen.

 

Mocht u nog vragen hebben kan u ons contacteren op ons correspondentieadres : Akindo - Werkplaatsen 65 te 3920 Lommel - 011/54.48.87 - info@akindo.


HARTelijke groetjes,

Het Akindo team