Welkom thuis op Akindo!


De vzw Vakantiehuis Akindo is een erkend jeugdverblijfcentrum, waar socio-culturele en andere groepen kunnen verblijven.

Het Vakantiehuis is een herenhuis dat een gezellige sfeer uitademt. Het gebouw ligt in een groot en groen domein met een oppervlakte van vier en halve hectare. In deze voormalige directeurswoning van de Lommelse zinkfabriek zijn er vergaderlokalen, een eetplaats en een goed ingerichte keuken met het nodige materiaal. Er zijn twee verdiepingen met telkens drie slaapruimtes. Op elke verdieping zijn douches en toiletten voorzien. In de nok van het dak bevindt zich een stille ruimte.

Naast het herenhuis zijn er tal van andere faciliteiten op het terrein: een speelruimte voor kinderen, een zandbak, een crossparcours, graspleinen, speeltuigen, sportvelden en een dierenpark. In de omgeving zijn er verschillende toeristische attracties, waaronder een mooi netwerk van wandelpaden en fietsroutes, alsook een zwembad en een cultureel centrum met cinema.

Het Vakantiehuis is beschikbaar voor een divers publiek: socio-culturele groepen, verenigingen, gezinnen, vrienden…. In de grote vakantie en gedurende enkele dagen van de kerst-, paas- en krokusvakantie is het huis gereserveerd voor de werking van vzw Akindo. Deze organisatie richt vakanties in voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen.

Vzw Vakantiehuis Akindo is erkend door Toerisme Vlaanderen.